кво ще кажете за 145чка 1.9 дизел 96'год. добро ли е това животно или да бегам далече
Известие
Collapse
No announcement yet.
Информация за 145 ТД
Collapse
X
-
Имам такава
Имам такава. Несъм спрял да я правя. Като купуваш гледаи добре да не ходиш да обикаляш по цял ден за части дето повечето хора никога не са чували. Тука колегите може да не са на това мнение ама аз кола която повече да се чупи несъм виждал. За 1000км се разхлопа предницата. Чуй и други мнения може пък само моита да е проблемна ама внимаваи а и разхода не е като на дизелова кола 8-10 според мен е много и това е без да съм се правил на състезател.Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Fiat Coupe 2.0 16V
Comment
-
Re: Имам такава
Първоначално публикувано от rtfmИмам такава. Несъм спрял да я правя. Като купуваш гледаи добре да не ходиш да обикаляш по цял ден за части дето повечето хора никога не са чували. Тука колегите може да не са на това мнение ама аз кола която повече да се чупи несъм виждал. За 1000км се разхлопа предницата. Чуй и други мнения може пък само моита да е проблемна ама внимаваи а и разхода не е като на дизелова кола 8-10 според мен е много и това е без да съм се правил на състезател.Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
е има
Е в мойта има много проблеми аз нали това съм му написал на колегата да внимава. Моита гори много върви малко и много се чупи несъм вярвал че кола може да е такъв боклук. Несъм чувал и кореиска да се чупи толкова. Аз си мислех че това за италянските коли е мит ама се оказа жестоката истина.
П.С.
Пак казвам може аз да съм случил на скапана и другите може да са си много сполучливи. Просто казвам какви проблеми имам с мойта.
П.П.С.
И италиянски мотори съм имал и те си бяха се счупени та съм се нагледал на инжинерен гений. Може ли помпата за маслото да е направена с пластмасови елементи който се разлагат двутактовото масло. Та като се с4упи помпичката сменявах двигател.
П.П.С
Извинявам се за отрицателното отношение кум италиянските превозни средстава но сум много афектиран в момента. След почти седмица безавариино каране се появи щум в двигатела. На ниски обороти е добре ама на високи почва да треска нещо.Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Fiat Coupe 2.0 16V
Comment
-
Ето това е една от причините поради, която не си взех дизел. Та къкъвто и да е. Просто или е кочина или цената е почти 2 хил. лв над бензиновата. Сега карам "газов варел", ама съм сменял само термостат и консумативи.
Сори за офтопика, ама това си е действителността в България.
Когато миналата година ходих 1 месец по автокъщи се бях отчаял, но въпреки това мисля следващата кола да е JTD
Само да посъбера малко повече пари
Гледай внимателно като търсиш дизел, независимо от марката, как пали, дали пуши, как работи и за удари, ходова част и предполагам за течове около турбото и т.н. И ако пише, че е на 120 хил. почти сигурно е че е на 220 хил.
Успех в търсенато и ходенето във Ванто е задължително"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Аз съм влюбен в този двигател. Имам 146 ТД и нямам проблеми /чукам на дърво/ колата върви много, само внимавай турбинката да не е заминала. слушай дали се включва на около 2500 оборота. Еластична е за изпреварване, набира много по бързо от бензина. Вдигам 190 с нея. На нова година ходихме с нея 4 човека до Слъчев Бряг и обратно /900 км/ с 90 лв като на момент карах с 185 км/ч
По нея съм сменил термостат, правих си водната помпа че течеше от гарнитурата, четки правих на алтернатора и това е горе долу. Не ми гори повече от 8 градско, 8.5...ми аз я предпочитам пред бензин!!!Alfa Romeo 146 1.9 TD - Благодаря ти Алфаманяк за това което направи за нея!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от georgygКогато миналата година ходих 1 месец по автокъщи се бях отчаял, но въпреки това мисля следващата кола да е JTD
Само да посъбера малко повече пари
Успех в търсенато и ходенето във Ванто е задължително
За 6 месеца търсене неможах да намеря читава 146 -ца дизелак , а за жтд тогава ми бяха къси краката. Не бързай пари се изкарват....97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Поткрепям мението на Патцимир, от 6 месеца карам 145 - 1,9 ТД и сам много доволен. До сега сам нямал никакви проблеми, не сам пипнал абсолютно нищо от тогава ( 9 000 км), освен обичайните първоначалните консумативи - масло, ремък и филтри. Преди карах 1,4 ТС и мога да кажа, като вървеж и цена на частите, дизела е по-добрия вариант, но разбира се всичко е до късмет. Просто трябва да имаш търпение, за да си намериш по читав дизелPowered By Rudolf Diesel
Comment
-
Първоначално публикувано от BASTARDOвъпроса е дали да си бартеросам пасата 97'ма за алфата
Comment
-
Даи ми го на мене
Ако ти е толко мерак даи ми го на мене аз имам 146тд.Мое мнение е че ще съаляваш много това не е и на 1 /10 от здравината и лекотата за потдръжка на пасата. А щом пасата е 97 значи че алфата е и по стара.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD
Fiat Coupe 2.0 16V
Comment
-
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Re: Даи ми го на мене
Първоначално публикувано от rtfmАко ти е толко мерак даи ми го на мене аз имам 146тд.Мое мнение е че ще съаляваш много това не е и на 1 /10 от здравината и лекотата за потдръжка на пасата. А щом пасата е 97 значи че алфата е и по стара.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Re: Даи ми го на мене
Първоначално публикувано от MuryПървоначално публикувано от rtfmАко ти е толко мерак даи ми го на мене аз имам 146тд.Мое мнение е че ще съаляваш много това не е и на 1 /10 от здравината и лекотата за потдръжка на пасата. А щом пасата е 97 значи че алфата е и по стара.
Скоро пак правиха нещо по окачването и беше някаква цифра към 1000 лева , ама не съм се интересувал какво точно.
Та какво викате за ефтината поддръжка на Пасата2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
Comment